Włoska jakość
Kultywujemy odwieczne tradycje mleczarskie
Północne Włochy, a w nich nasza ukochana Lombardia, to prawdziwa stolica mleczarstwa – właśnie tutaj produkuje się trzy czwarte mleka w kraju, a wiele najsławniejszych włoskich serów to nasze miejscowe specjały. Wielopokoleniowa tradycja, wiedza geograficzno-biologiczna oraz bycie częścią lokalnej kultury – to wszystko uważamy za niezbędne, by w pełni zrozumieć skomplikowane procesy stojące za najpyszniejszymi tajnikami włoskiej kuchni!
Łączymy doświadczenie regionów Włoch
Często mówi się o tradycyjnym podziale kuchni włoskiej na Północ i Południe, jednak taki podział jest nazbyt upraszczający. Poszczególne regiony Włoch przez setki lat wykształciły specyficzne umiejętności i wiedzę o mleczarstwie, zależne od uwarunkowań kulturowych i geograficznych. Czujemy się reprezentantami całego kraju, łącząc kompetencje w przetwarzaniu różnych rodzajów mleka, przy użyciu bakterii termo- i mezofilnych, na samych procesach serowarskich kończąc.
Jakość na skalę światową
Nie bez przyczyny takie nazwy jak Parmigiano Reggiano, Gorgonzola czy Mozzarella di bufala zyskały szeroką popularność na całym świecie. Włoskie produkty to wynik doświadczenia zbieranego jeszcze od czasów antycznych, a rygorystyczna dbałość o każdy szczegół ich wyrobu zapewnia, że nie są możliwe do podrobienia. Hołdujemy zasadom najwyższej jakości i ciągłego dążenia do perfekcji na każdym etapie produkcji – stawiamy sobie poprzeczkę najwyżej, jak to możliwe.